top of page
Att göra sin röst hörd i en främmande värld! (1)
Att göra sin röst hörd i en främmande värld! (1)

tors 09 maj

|

Grand Hotell

Att göra sin röst hörd i en främmande värld! (1)

Anela Murguz

Tid och plats

09 maj 2024 15:00 – 17:00

Grand Hotell, Hallbergsplatsen 2, 503 30 Borås, Sverige

Om evenemanget

När Anela Murguz tog första klivet in till Borås Tidnings redaktion var det en kollega som tyckte att det skulle bli spännande med någon med hennes bakgrund på tidningen. ”Dig har vi ju inte många av i mediebranschen!” Han hade rätt. Mediebranschen, särskilt opinionsjournalistiken, var länge mansdominerad. Andelen personer med utrikesbakgrund var ännu färre på redaktionerna.

Som uppvuxen i ett av Borås särskilt utsatta områden stod inte ledarskribent överst på listan över saker Anela ville bli som vuxen, men under gymnasiet väcktes ett politiskt intresse. Och så småningom föll hon också för skrivandets konst.

Varje dag får hon vara med och lämna ett avtryck i den politiska världen genom sina artiklar på Borås Tidnings ledarsida. Målet är att få fler att tycka som henne. Ibland uppskattas det, ibland inte. Alldeles oavsett hade vägen dit inte varit möjligt om inte några kvinnor före henne stångat sig fram.

Under denna föreläsning berättar Anela om sin resa, om betydelsen av förebilder och vad hon tänker om opinionsjournalistikens roll i en tid då det politiska engagemanget hos framför allt kvinnor dalar.

Varmt välkomna!

Dela detta evenemang

bottom of page