top of page

Aktiviteter

Sista torsdagen i varje månad* bjuder vi in till föreläsning. Däremellan anordnas både företagsevent och nätverksträffar och där vi har möjlighet att diskutera dagens tema och dela med oss av våra erfarenheter och kunskap inom området.

 *med undantag för juni, juli och december

8
Mar

KAVAI POP UP

Kom och fira internationella kvinnodagen på Astern (Pulsen) tillsammans med vår nya partner Kvinno- och tjejjouren (KTJJ) och eventet ”Stämpla ut”. Vi får även besök av Åsa Eriksson Berggren som föreläser hos oss den 25 April.

Denna dag är ALLA oavsett könstillhörighet välkomna! Bjud in dina vänner, kollegor, respektive eller kanske grannen!? Vi vill berätta och nå ut med vårt nätverk och KTJJs engagemang för så många som möjligt!

Du behöver anmäla dig till KAVAI POP UP och middagen separat för detta event! Då Astern tar emot middagsbokningarna. Du kan göra det via länkarna längre ner eller via hemsidan kavai.se. Ange, namn, epost, 8 mars klockan 16 när du bokad. Använd  "KAVAI" som kampanjkod så får du 5% rabatt.

15:00 - 16.00 Mingel i Konferensen - KAVAI POP UP
Börja kvällen med oss i konferensen, där får vi möjlighet att lyssna till föredrag av KTJJ om deras verksamhet, nätverka och uppleva livemålning av en lokal konstnär. Under kvällen kommer vi även att lotta ut fina priser till er som medverkar!

16:00 - 17:30 Middag på balkongen
Vi avnjuter en fin buffé på balkongen innan Awn drar igång. Pris och länk till bokning hittar du längre ner.

17:00 - 22:00 AW Stämpla ut
Kvällen fortsätter för de som önskar på dansgolvet! Inträdet ingår om du deltar på
KAVAI POP UP och/eller middagen. Deltar du bara på Awn så köps biljetter
separat i entrén.

Insamling “våld i nära relationer”

ALLA, oavsett kön, kan utsättas för våld av en närstående. Varannan kvinna och var tredje man har under sitt liv utsatts för våld i nära relation. Vi kommer under kvällen genomföra en insamling för att stötta en mycket viktig samhällsfråga. Tillsammans kan vi öka medvetenheten och ge större möjligheter för KTJJ att hjälpa fler genom sin organisation.

Varmt välkomna!

Bild4.png

DATUM:

PLATS:

TID:

PRIS:

8 Mars

Astern, Kyrkängsgatan 8, Borås

15:00-22:00

KAVAI POP UP - Kostnadsfritt
Middag på balkongen - 225 kr, Ange kampanjkod “KAVAI” för 5% rabatt.
Stämpla ut - Kostnadsfritt*
*vid anmälan till pop up/middag

Partners_POPUP.png
Kavai_Anna Ahrenfelt.jpg
21
Mar

Viljan att effektivisera har gått över styr!

Är människan bara en kugge i ett organisatoriskt maskineri? Eller är ett sådant synsätt gammalmodigt och fungerar i praktiken dåligt? ”Vi stressar oss sjuka och kan inte prestera på topp”, säger entreprenören och förändringsregissören Anna Ahrenfelt, som menar att ett nytt, mer humanistiskt tänkande behövs.


Anna Ahrenfelt är grundare av företaget Sustain Change, som arbetar med att förstå samt utveckla mer hållbara, produktiva och lyckliga arbetssätt inom organisationer. För Anna är en utgångspunkt att medarbetaren är den viktigaste produktion-sresursen, och då inte som en robot som fått en arbetsorder, utan som en människa av kött och blod med drömmar och behov och vars hela liv inte levs på jobbet.
 

Hon ser hela organisationen som ett levande system där allt hänger ihop i ett kaos, som ”ett sådant där” trassel man polerar bilen med.


Varmt välkomna att komma och lyssna på Annas tankar om alternativa vägar och sätt att leda verksamheter.

DATUM:

21 Mars

PLATS:

Grand Hotell, Borås

TID:

15:00 - 17:00

PRIS:

350 kr (för gäster), inkl förtäring

BETALNING:

Swish 123–592 43 78 (senast 18/3)

Bankgiro 376–5401 (senast 14/3)

AVANMÄLAN:

Utebliven avanmälan efter tisdag samma vecka som ett möte, kommer att debiteras halva kostnaden (175:-).

Asa.jpg
25
Apr

Makt, kropp & sexualitet

Varför tar du de beslut du tar? Och vad utgör du för förebild - medvetet eller ej? En föreläsning med frågeställningar om ett samhälle där en halvnaken kvinnokropp verkar kunna marknadsföra det mesta, där skönhetsingrepp likställs med en ny frisyr och där en idealsvarvad kropp är lika med hög social status.


Åsa Eriksson Berggren tar oss med på en underhållande och tankeväckande personlig resa med både djup och yta. Inte sällan med tårar från både skratt och allvar som resultat. En garanterad energiboost i vardagen.


Efter en mångårig karriär inom dans- och träningsbranschen både i Sverige och internationellt, driver Åsa idag Palla Prata AB, Hon agerar som konsult, föreläsare samt konferencier runt om i landet.


Härnäst laddar hon för speakeruppdraget till Göteborgsvarvets startfält 2024, hennes energi ser vi framemot att se och höra mer av! Varmt välkomna!

DATUM:

25 April

PLATS:

Grand Hotell, Borås

TID:

15:00 - 17:00

PRIS:

350 kr (för gäster), inkl förtäring

BETALNING:

Swish 123–592 43 78 (senast 22/4)

Bankgiro 376–5401 (senast 18/4)

AVANMÄLAN:

Utebliven avanmälan efter tisdag samma vecka som ett möte, kommer att debiteras halva kostnaden (175:-).

24-25
Maj
INTRESSEANMÄLAN

Häng med oss till Käringön!

En ö som ligger långt ut i havsbandet utanför Orust i Bohuslän. Inga bilar finns på ön, vilket gör Käringön till en helt fantastisk lugn och avslappnande ö.

Det slitsamma fisket har i decennier danat öborna, vars uppträdande än idag ger intryck av lugn och tillit till sin egen kraft. Vi kommer att träffa flera starka, drivna och intressanta kvinnor från ön. De ger oss tillfälle att besöka deras unika verksamheter samt shoppa loss och ta med minnen hem från Käringön.

np_e8d3fbb8-3959-4888-acc0-ee12c36dd2bc0.jpg
Petersons_2.png
_DSC6924.JPG
107464454_898542633954285_7219806082594549731_n.webp

Vi kommer att promenera runt ön och njuta av denna bohuslänska idyll med de vackra fiskarstugorna, som står tätt och omger ön. Bada kan vi göra på flera ställen runt ön och i bästa fall möta solen tillsammans!

Vi äter frukost, lunch och middag på charmiga restauranger och caféer. På fredagskvällen kommer vi att besöka den välrenommerade Petersons Krog, där var och en betalar mat och dryck var för sig.

Alla övriga kostnader som resa, logi, frukost, lunch och aktiviteter ingår i resans pris.

Vi bor på Logi och Bastu vilket är ett fantastiskt boende nära vattnet på ön. Där har vi hyrt ett eget litet hus med fina 2-bäddsrum i.

Vi planerar att organisera ett antal bilar som kör t/r Käringön. Vänligen meddela om du är intresserad att köra och har möjlighet att bidra med bil? (Skattefri milersättning utgår för resan).

Vänligen anmäl preliminärt intresse innan 8/1 (Begränsat antal platser)
Inbjudan är exklusiv för medlemmar!

DATUM:

Fredag 24/5 - Lördag 25/5

TID:

Avresa från Borås 24 maj kl 08:00
Hemkomst till Borås 25 maj kl 17:00

PLATS:

Käringön, Bohuslän

PRIS:

2 750 kr inkl moms, Betalas via faktura senare.
Resan är en studieresa och därmed avdragsgill

Anela 2.jpg
30
Maj

Att göra sin röst hörd i en främmande värld!

När Anela Murguz tog första klivet in till Borås Tidnings redaktion var det en kollega som tyckte att det skulle bli spännande med någon med hennes bakgrund på tidningen. ”Dig har vi ju inte många av i mediebranschen!” Han hade rätt. Mediebranschen, särskilt opinionsjournalistiken, var länge mansdominerad. Andelen personer med utrikesbakgrund var ännu färre på redaktionerna.


Som uppvuxen i ett av Borås särskilt utsatta områden stod inte ledarskribent överst på listan över saker Anela ville bli som vuxen, men under gymnasiet väcktes ett politiskt intresse. Och så småningom föll hon också för skrivandets konst.


Varje dag får hon vara med och lämna ett avtryck i den politiska världen genom sina artiklar på Borås Tidnings ledarsida. Målet är att få fler att tycka som henne. Ibland uppskattas det, ibland inte. Alldeles oavsett hade vägen dit inte varit möjligt om inte några kvinnor före henne stångat sig fram.


Under denna föreläsning berättar Anela om sin resa, om betydelsen av förebilder och vad hon tänker om opinionsjournalistikens roll i en tid då det politiska engagemanget hos framför allt kvinnor dalar.

 

Varmt välkomna!

DATUM:

30 Maj

PLATS:

Grand Hotell, Borås

TID:

15:00 - 17:00

PRIS:

350 kr (för gäster), inkl förtäring

BETALNING:

Swish 123–592 43 78 (senast 27/5)

Bankgiro 376–5401 (senast 23/5)

AVANMÄLAN:

Utebliven avanmälan efter tisdag samma vecka som ett möte, kommer att debiteras halva kostnaden (175:-).

Vid detta tillfälle hålls även Kavais årsstämma

4
Jun

Halvdagsutbildning

Tidigare Aktiviteter

Jane_Bergman.jpg
29
Feb

Så bygger du som arbetsgivare ett starkt varumärke!

Att attrahera, rekrytera och behålla kompetenta medarbetare har nog aldrig varit så avgörande som det är idag då svårigheterna att hitta personal med rätt kompetens riskerar att bli det största tillväxthindret.

Begreppet Employer Branding har spridit sig snabbt de senaste åren. Det handlar om att på ett trovärdigt sätt lyfta fram vad företaget står för och erbjuder som arbetsgivare. Detta arbete skapar tydlighet både internt och externt och hjälper företag att positionera sig på arbetsmarknaden.

Ett tydligt arbetsgivarvarumärke hjälper till att både attrahera kompetenser och att behålla nuvarande medarbetare. Employer Branding är alltså inte bara viktigt, det är avgörande för ett företagets framgång! Utmaningarna och frågorna kring detta tänker Jane Bergman, Employer Branding Manager på OnePartnerGroup besvara på föreläsningen samt ge tips på hur man går från en strategi till konkreta actions på vägen.

Hanna_Moisander.jpg
25
Jan

Gör styrelsekarriär med din unika styrka

Denna dag föreläser Hanna Moisander vars passion för att utveckla affärer och människor bidragit till att hon är VD/grundare av bland annat styrelseutbildningsbolaget deb. (diverse.executive.boards).

Hanna har gedigen kunskap i entreprenörskap och bred kompetens i styrelsearbete med över 10 års erfarenhet, i såväl ordföranderollen som internationellt.

Vi kommer att få höra om hur Hanna själv positionerat sig i sin styrelsekarriär, hur företaget deb. coachar och jobbar med sina nu 130 st adepter samt även dela insikter kring hur du kan skapa en karriär av/med styrelsearbete.

ViaredCenter_exterior_-175-2048x1365_källa VC AB bild.jpg
30
Nov

Välkommen på glöggmingel!

RO-Gruppen bjuder in till Glöggmingel i deras nya lokaler i Viared Center!

Bjud gärna med dig en gäst och ta möjligheten att nätverka och boosta er tillsammans med många talangfulla kvinnor denna kväll.

Du som är medlem erbjuds att medverka aktivt på två sätt:

1. Pitcha ditt bolag i fyra minuter denna kväll, för att lära känna varandras tjänster och växa tillsammans med oss på Kavai. 

2. Julklappslotteri från de av er som vill skänka något till kvällens aktivitet. 

Har du någon produkt från ditt bolag som du säljer eller tjänst som du erbjuder och vill dela med dig av eller vill du lära känna någon lite extra, ta chansen och ge bort en frukost, lunch eller fika under 2024. Låt fantasin flöda och glöda inför kvällen tillsammans med spännande innehåll per paket.

16
Nov

Välkommen på Kavais 15-årsjubileum!

Denna dag firar vi lite extra länge och håller på ända fram till kl 19🎉
Vi träffas på Getängsvägen 38 i affären Vildland där vi får lyssna till Anna Johäll, VD på SUPERSTUDIO och gå en rundtur i deras ny lokaler. Efter föredraget fortsätter vi med firande, gemenskap och nätverkande tillsammans.

Vi kommer under träffen erbjuda fem medlemmar att presentera sig själva och sitt företag, som en pitch på fyra minuter. Är du intresserad av detta, hör av dig på info@kavai.se så kommer vi dra fem stycken under kvällen.

På denna träff kommer vi att erbjudas mingelmat framåt kvällen istället för lunchen som vi annars brukar servera.

Welcome to the circus

Vem är Anna Johäll, vad är hennes bakgrund och vad gör hon egentligen om dagarna som VD för Superstudio?

Följ med bakom kulisserna och få höra om Anna, Superstudio, deras team av kreatörer och producenter samt hur det är att arbeta som cirkusdirektör för detta fantastiska gäng.

Vad är det som driver Anna?
Hur kommer det sig att ett företag från Borås lyckats att locka stora varumärken inte bara att jobba med dem, utan också att faktiskt komma till Borås för att producera kampanjer?

Bered er på en spännande resa som både börjar och slutar i Borås!

Johäll.png
IngridochKatarina.png
26
Okt

Bedrägerier på nätet!

Bedrägerier på nätet har ökat kraftigt de senaste 10 åren och fortsätter att öka. Det är en lukrativ verksamhet för de kriminella och risken att åka fast är låg. Vad kan vi själva göra för att minska risken att bli drabbade?

 

Katarina Rosenborg och Ingrid Aronsson kommer och föreläser i detta intressanta och väldigt aktuella ämne. Är det bara äldre som blir lurade eller har de kriminella blivit så slipade så att vi alla kan råka illa ut om vi inte har mer kunskap?

 

Katarina är kontorschef för Sparbanken Sjuhärad i Bollebygd samt Fristad, tillsammans med ett arbete för Sparbanken Sjuhärads samhällsengagemang genom Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. Ingrid är projektledare för marknad och samhällsengagemang, som är en delad roll mellan Sparbanken Sjuhärad och Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

I61A0966.jpg
18
Okt

Nätverkskväll 18 Oktober!

EXLUSIVT EVENT FÖR MEDLEMMAR

Detta blir en kväll med mingel, möten och intressanta samtal med varandra. Vi vill ge tid att lära känna varandra som medlemmar vilket kan ge framtida affärer. Vi är en grupp kvinnor med stor kompetens och mycket driv och att få dela detta med varandra ser vi fram emot.

Kvällen kommer innehålla nätverkande i olika former och vi kommer framför allt samlas kring personlig utveckling, styrelsearbete, försäljning/marknadsföring samt ledarskap/HR/organisation. Det kommer bjudas på snacks och poké bowls.

Kom laddad med visitkort!

Välkomna!

Milyon.jpg
28
Sep

Kvinna i maktens korridorer

Milyon Tekle-Haile har bred arbetslivserfarenhet från Sverige, USA och Jamaica. Hon är flerspråkig och har ett engagemang samt intresse för människor med andra kulturella referensramar. Erfarenheterna från olika uppdrag i världen har gett en djupare insikt i den amerikanska och senare också den svenska politiken.

Milyon har ett stort intresse för utbildningsfrågor och har drivit utbildningspolitiskt opinionsarbete i många år samt är övertygad om, att utbildning ger människor verktyg för att bygga jämställda och demokratiska samhällen. Detta ger tillgång till hälsa, välmående och ökar chanserna för en ekonomisk trygghet hos människan. Idag är Milyon ordförande för utbildningsnämnden i Göteborg stad och hon kommer till KAVAI för att dela med sig om sina erfarenheter ifrån maktens korridorer som kvinna med erfarenheter, olika referensramar och perspektiv vilket ytterst få delar med henne.

Välkommen till ännu en intressant och spännande föreläsning med oss på KAVAI.

Eva hild.jpg
31
Aug
FÖRELÄSNING

Konsten, kampen, knepen, karriären

Eva Hild är född 1966, verksam i Sparsör utanför Borås och utbildad på HDK-Valand vid Göteborgs universitet (MFA 1998). Med sina karaktäristiska organiska former är hon en av Sveriges mest framgångsrika skulptörer. 

 

Nu kommer hon till KAVAI för att berätta om sitt yrkesval - resan i ett konstnärsskap - med- och motgångar - skryt och skrutt - från smått till stort - hur gör hon egentligen? 

 

De senaste åren har hon haft separatutställningar i bl.a Stockholm, Paris, Wuppertal och New York. Hon är representerad på bland annat Museum of Arts and Design (New York, USA), Museum of Fine Arts (Boston, USA), Sèvres Ceramics Museum (Paris, France) och Museum of Modern Ceramic Art (Mino, Japan). I Sverige finns hennes verk i betydande samlingar såsom Nationalmuseum i Stockholm, Borås Konstmuseum, Röhsska Museet i Göteborg och hon har erhållit ett flertal priser, utmärkelser och stipendier både i Sverige och internationellt.

 

Genom åren har Eva Hild genomfört offentliga utsmyckningar i storformat, exempelvis det tvådelade verket Binär som är permanent placerat utanför Regeringskansliet i Stockholm och den sju meter höga, vitmålade aluminiumskulpturen Rubato utanför Malmö konserthus. Just nu är hon aktuell med storskaliga projekt i bland annat Förenade Arabemiraten, Kina och Canada. 

Eva Hauge.jpg
30
Maj
UTBILDNING

Från nöjd till imponerad kund!

Äntligen är det dags för årets halvdagsutbildning med KAVAI!  Det blir en workshop med Eva Hauge – konsult, föreläsare, coach och författare.

Hur nöjda behöver kunderna egentligen vara? Och hur gör man en kund mycket nöjd - utan att ge bort tid och/eller saker gratis? Eva kommer att presentera de gemensamma nämnarna som ligger bakom riktigt, riktigt nöjda kunder. Mycket av det som vi egentligen alla vet, innerst inne, eftersom vi själva är kunder i olika sammanhang... men som vi kanske inte lever och andas fullt ut i den egna verksamheten. Nyckeln är att systematiskt använda denna kunskap i verksamheten i vardagen. Vi kommer att få verktyg, konkreta tips men också göra egna reflektioner att ta med hem, att använda i vardagen för att ta kundnöjdheten från ”nöjd kund” till ”imponerad kund!”. Vi kommer också att diskutera vilka utmaningar vi själva har i våra verksamheter.

Om Eva:
” Jag har arbetat som marknadsanalytiker både på leverantörssidan och på köparsidan, som ledare inom mindre företag men större delen av mitt yrkesliv har jag varit konsult, tidigare som anställd och numera som egen företagare. Min unika styrka, som person, skulle jag beskriva som oerhört nyfiken, trygg, genuint intresserad av människor och av kundnöjdhet kombinerat med en hög analytisk och strategisk förmåga. Min passion är helnöjda kunder! Jag hjälper mina kunder få ännu nöjdare kunder främst genom utbildning, workshops och coachning av medarbetare och ledare. Finns det en systematisk återkoppling från kunderna i form av en kundtillfredsställelsemätning hjälper jag dem omsätta informationen till handling som ger resultat. ”

Elin_2x-100.jpg
25
Maj
FÖRELÄSNING + ÅRSSTÄMMA

Att våga kasta sig ut i det okända

Elin Sandblom driver en gård i Sandhult utanför Borås. Hon var med i senaste säsongen av Bonde Söker Fru och träffade då sin kärlek Christian som nu bor på gården tillsammans med henne.

Elin kommer till KAVAI för att prata om sin resa i programmet men också om hur det är att slänga sig ut i det okända. Hon försöker alltid leva efter mottot ”allt löser sig” samtidigt som hon vill ha fokus på nästa steg i allt hon gör.

Utöver sysslorna på gården så arbetar Elin även med anläggning och trädgård samt skogsbruk. Hon kommer också att beröra hur det är att vara tjej i en mansdominerad bransch och varför det behöver bli fler kvinnor i dessa branscher.

 

Välkommen till en spännande KAVAI-eftermiddag!

Resurs 6_4x-100.jpg
12-13
Maj
Resurs 4_4x-100.jpg
KAVAI RESA - FÖR MEDLEMMAR

Möt våren tillsammans med KAVAI!

I år går vår resa till Halmstad och Hotell Tylösand 12-13 maj – med temat ”MAT&HÄLSA”

Nu är det äntligen dags för vårens resa med KAVAI, i år med destination Halmstad och hotell Tylösand. Vi startar fredag den 12 maj kl 10.00 från parkeringen på Borås resecenter.

Längs vägen, ca 11.30-13.30, stannar vi till på Warbergs Tomateria (Läs mer här: https://warbergtomateria.se/ ) för lunch (egen kostnad) och får också ett studiebesök på detta spännande ställe, som gått från odling till gårdsbutik och nu välkänt utflyktsmål. Efter detta stopp tar vi oss vidare till Hotell Tylösand, med incheckning kl 15.00. Under vistelsen fredag-lördag har vi fritt inträde till Spa- gym och träningspass. Lite senare, kl
20.00 kommer vi att avnjuta en 3-rätters middag tillsammans. (Dryck tillkommer i priset.) Lördag 13 maj kl 11.00 är det efter en härlig frukostbuffé dags för utcheckning. Vi åker gemensamt till Strömma Farmlodge (Läs mer här: https://www.strommafarmlodge.com/sv-SE) där ägarinnan Marina Evertsson kommer att beätta om sitt välbesökta och omskrivna livsverk. Här äter vi lunch/fika (egen kostnad) innan det är dags att bege sig hem mot Borås. Skulle man vilja åka hem direkt från Tylösand kan man såklart göra det. Meddela detta i så fall, så löser vi det genom att planera vilka som åker i vilka bilar.
 

Vi hoppas att vi är många som har möjlighet att åka med!

DATUM:

PLATS:

TID:

PRIS:

12-13 maj

Hotell Tylösand, halmstad
(inkl Warbergs Tomateria + Strömma Farmlodge)

Beräknad avresa: fredag den 12 maj från Borås 10.00
Beräknad hemresa: lördag 13 maj från Hotell Tylösand 11.00

Enkelrum 2 735:-/person
Del i dubbelrum 1 843:-/person
Transport, del i bil 250:-/person
(meddela oss om du har möjlighet att köra).

ALLT DETTA INGÅR I HOTELLPAKETET

Övernattning
Frukost
Trerätters supé
Entré till två våningar spa
Bio på spa
Gym och träningspass
Lån av badrock - tofflor att ta med hem
Fri tillgång till Sveriges största konstgalleri

ANMÄLAN:

Senast 11 april, därefter bindande.
Vid anmälan ange a) önskemål om enkel eller dubbelrum, b) ev. allergier, c) om du kan köra eller inte

BETALNING:

Faktureras i efterhand av Kavai.

arezo_4x-100.jpg
27
April
FÖRELÄSNING

Med kvinnohälsan varmt om hjärtat

Arezo Feizi är legitimerad läkare med tidigare erfarenhet från bland annat vårdcentral, internmedicin, kirurgi och ortopedi. Efter en tid som allmänläkare på vårdcentral insåg hon att hon inte var nöjd. Hon kände att hon inte gjorde tillräckligt med skillnad för sina patienter.

 

Idag jobbar hon med funktionsmedicin och precisionshälsa som går ut på att hitta roten och underliggande orsaker till sjukdom och ohälsa istället för att dämpA symptom Ett område som ligger henne varmt om hjärtat är kvinnohälsa. Arezo kommer nu till oss i KAVAI. Missa inte detta inspirerande föredrag.

13
April
VERNISSAGE.jpg
INBJUDAN VERNISAGE

Välkommen på vernissage!

Den 13 april 2023 klockan 15 till 21 är du välkommen till Nelsongatan 1, Borås där Karin Andresen ställer ut sina tavlor.

 

Under vernissagen kommer ni att bjudas på musik av Eyra med Mats Jakobsson, som bjuder på eget material och irländska låtar. De spelar kl 16.30 och 19.00.

Vid 18-tiden kommer vi få lyssna på Tintin Jonasson, Coareco, som pratar kring välmående.

 

Bilderna kommer finnas på plats på Nelsongatan till 14 maj. Så, ta med några kompisar och tillbringa kvällen på ett trevligt ställe och i gott sällskap!

jilljingbrandt.jpg
30
Mars
FÖRELÄSNING

Jill Jingbrant om att vara chef och kvinna

Jill Jingbrant har under många år arbetat inom polismyndindigheten. Idag är hon förbundsdirektör för Södra Älvsborg Räddningstjänstförbund.  Jill kommer till KAVAI för att berätta om sin karriärsresa men också om rollen som kvinnlig chef.


Är det egentligen något konstigt med att vara kvinnlig chef? Är det någon skillnad för kvinnor jämfört med män då vi alla är människor oberoende mångfald? Hur kan kulturer och förväntningar se ut och kan de förändras över tid? Vem öppnar dörrar för vem och hur kommer det sig? Vad kan du göra? Missa inte ett intressant
föredrag av en slipad kvinna. Anmäl dig redan idag!

beauty_4x-100.jpg
21
Mars
STUDIEBESÖK

Tjejkväll på Helens Beautycenter i Borås

Helen Sand driver sedan 1991 Helens Beautycenter i Borås. Hon har den senaste tiden fokuserat på behandlingar som gör skillnad för kvinnor. Tisdagen den 21 mars kl 17:30 bjuder hon in till en tjejkväll på salongen då hon berättar om sin resa men
också om sin senaste investering – Emsellan.


Emsellan motverkar inkontinens och genom elektromagnetiska vågor hjälper den dig att göra hela 11 000 knipövningar på 28 minuter som i sin tur stimulerar bäckenbottenmuskeln och gör dig fri från eventuella inkontinensbesvär.

Anna feb 2023_2x-100.jpg
23
Feb
FÖRELÄSNING

Ibland är det ok att känna sig skräckslagen...

Anna Bilén driver Svenska Shyness Interior som tillverkar sängkläder i hög kvalitet och tidlös design. Sängkläderna är hållbara i generationer. 2010 fick Shyness bäddtextiler ”Sober” och ”Serenity” Elle Interiörs Designpris för ”Årets sovrumsprodukt”.

 

Anna är i grunden textilingenjör med den cirkulära och långsiktiga tanken i fokus. Hon valde efter många år att lämna modebranschen för att gå sin egen väg och flytta tillbaka tillverkningen till Europa. I en liten sjöbod på Käringön, utanför Orust, har hon etablerat sig som en cirkulär förebild och leverantör i den svenska textilindustrin.


Kom till KAVAI och lyssna på Annas berättelse om sin strävsamma resa
och om att det ibland är ok att känna sig skräckslagen. Välkommen till
ett intressant föredrag!

Resurs 1.jpg
26
Jan
FÖRELÄSNING

Om livet som privatdetektiv

Jane Andersson satt hemma i TV-soffan och tittade på Skavlan när en privatdetektiv från England gästade programmet. Inspirerad av kvinnans historier tog Jane kontakt med henne, åkte till England och utbildade sig till privatdetektiv. Hon startade sedan sin egna detektivbyrå och har under åren utfört uppdrag av spännande slag.
 

Nu kommer Jane till KAVAI för att berätta om sin tid som privatdetektiv. Vad som drivit henne och vilka lärdomar hon tagit med sig. Välkommen till en spännande start på KAVAI-året 2023. 

November.jpg
24
Nov
FÖRELÄSNING

Ett kvarts sekel i kommunikationens tjänst!

Marie Ingvarsson arbetar som kommunikationschef på Borås Stad.
Hennes avdelning ansvarar för och samordnar all övergripande kommunikation riktat mot både boråsarna och medarbetarna i kommunen. Marie kommer till KAVAI för att berätta om hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation, som dessutom ständigt granskas av media. Och hur kommer det sig att hon stannat så pass länge som hon gjort? Marie som i mer än 25 år (ett kvarts sekel!) verkat i kommunikationens tjänst kommer också att berätta om vad som gör hennes jobb både roligt och svårt.

 

Välkommen till en intressant eftermiddag med oss i KAVAI.

AnnaAppelqvist.jpg
27
Okt
FÖRELÄSNING
Att gå från trygghet till osäkerhet

Att gå från trygghet till osäkerhet

Anna Appelqvist var med från start på den spännande resan med att grunda välkända Gina Tricot. Genom åren har hon haft ledande roller inom företaget som bland annat inköpschef och designchef. Men hon gjorde en helomvändning för att följa drömmen om att starta ett nytt företag i en helt ny bransch. Nu ska hon revolutionera tapetbranschen med högkvalitativa tapeter inspirerade av konstens värld.

 

Bortvalt är fototapeter med stads- och naturmotiv och nystartade Belartestudio rör sig mer mot mönster och naturmaterial. Kunderna är allt från privatpersoner till hotell och restauranger och just nu är största marknaderna USA, Tyskland, Storbritannien och Holland. Välkommen att lyssna på Annas historia om att våga ta steget. Om att gå från trygghet till osäkerhet, men också glädjen i att starta något från scratch och upptäcka en helt ny värld.

Resurs 2testresultat.jpg
11
Okt
Resurs 1testresultat.jpg
EVENEMANG
Vad gör man när ”knoppen” tar slut?

KAVAI Boost & Business vill härmed bjuda in dig till ett samarrangemang med Padel Sportsclub och Bredareds Golfklubb. Dagen inleds med en föreläsning av Cornelia Lister, f.d. Sverigeetta i dubbeltennis och Emma Westin, en av Borås mest meriterande golfspelare.

 

Tjejerna berättar historien om sina proffskarriärer men också om motgångar
som när viljan att ”kriga vidare” suddas ut och knoppen fattar andra beslut.

 

Utöver en intressant föreläsning arrangerar vi en unik nätverksträff mellan tre nätverk. För dig som är padelintresserad erbjuds ett unikt träningstillfälle samt en avslutande padel americano av klass.

 

Välkommen till en inspirerande eftermiddag och kväll med föreläsning, mingel, minimässa och padel för den som vill (ange om du vill träna eller vara med på americano-turneringen och vilken nivå du spelar på).

Tisdag 11 Oktober 15.00 - 20.30
SK Padel, Nordskogen, Borås

FORTSÄTTNING (Ladies Only)
16:30 Mingel, enklare tilltugg och presentation av medverkande sponsorer och nätverk
17:30 Minimässa samt tid för mingel
17:30 Padelträning med Cornelia Lister (max 12 deltagare)
19:00 Padel Americano med Cornelia Lister (minst 8 deltagare, nivå 4-6)

PROGRAM:

15:00 Samling och mingel
15:30 Presentation och föreläsning av Cornelia Lister och Emma Westin

Anmälan
görs till:

sportsclub@skpadel.se
Glöm inte anmäla om du vill spela padel!

logotyper.png
IMG_0026.jpg
29
Sep
FÖRELÄSNING
Kärlek, mod, pengar och pensioner

Jämställda pensioner -  hur får vi det?  Och hållbara pensioner – hur går det till?

Agneta Karlsson jobbar med pensioner och försäkringar på SEB, med många års erfarenhet inom ämnet. Hon brinner för att hjälpa kunder i livets viktiga frågor: trygghet för dig, för din familj,  idag och i morgon.

Marie-Louise Persson jobbar som företagsmarknadschef på SEB och brinner för frågor som rör hållbart ledarskap, att utveckla människor och jämställdhet.

    

Nu vill de dela med sig av erfarenheter som de själva fått genom livet och försöka ge tips och råd utifrån detta. Det finns många viktiga infallsvinklar och statistik de brinner för och vill vara med och påverka. Som bland annat:

I Sverige äger kvinnor generellt ungefär hälften så mycket som män

I Sverige har kvinnor 30% lägre pension än män.

Framtiden är beroende av att få bra idéer att hända.
Idag måste vår värld förändras om kommande generationer skall lyckas.

nelsongatan1Resurs 1tagline.jpg
2
Sep
STUDIEBESÖK
Behöver du göra en förändring?

Hur mår du och företaget du representerar? Handen på hjärtat – hur står det till när det gäller välmående? Finns det saker som kan förbättras? Coareco erbjuder vägledning och coaching för dig och dina kollegor. Tjänsterna ger dig de bästa förutsättningarna för högt välmående och god effektivitet på arbetsplatsen.
Fredagen den 2 september bjuds du in till mingel och frukost hos Tintin på Coareco, för att höra mer om hur hon jobbar i sitt bolag. Varmt välkommen!

FÖRELÄSARE AUGUSTI 2022.jpg
25
Aug
FÖRELÄSNING
Fyra kvinnors väg till kommunalråd

Vägen fram till en ledarposition kan var både rak och krokig. Fyra ledande politiker, alla kommunalråd, från olika partier kommer beskriva den väg de vandrat för att idag vara toppolitiker.

Annette Persson Carlson, Moderaterna,  bosatt i Borås. Sedan 2010 är hon kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Borås kommun.

 

Kerstin Hermansson, Centerpartiet, är verksam som gruppledare för partiet i Borås sedan 1998 och stod som förstanamn på partiets riksdagslista i Västra Götalands läns södra valkrets i riksdagsvalet 2010.

 

Anna Svalander är kommunalråd för Liberalerna med ansvar för utbildning och kultur. Anna har varit aktiv kommunpolitiker sedan 2002 med flera olika ledande positioner.

 

Ylva Lengberg, Socialdemokraterna, ledamot i distriktsstyrelsen för Sjuhäradsbygdens Socialdemokratiska Partidistrikt och Kommunalråd i Borås kommun.

Helene Wennerlund.jpg
7
Juni

Tisdag den 7 Juni 8.30 - 13.00
3e våningen på Yxhammargården

Pris: 695 kr (för gäster), inkl förtäring

Betalning:
Swish 123–592 43 78 Senast 5/6
Bankgiro 376–5401 Senast 3/6

UTBILDNING
Kommunikation och kontakt
”Hur svårt kan det vara?”

Äntligen har vi satt årets halvdagsutbildning med KAVAI i juni! Det blir en workshop med Helene Wennerlund som hjälper dig förstå dina egna och andras kommunikationsmönster.


Under dagen kommer vi att arbeta tillsammans och utforska följande;
• Vad är bra kommunikation?
• Hur underlättar jag kontakten med kunder, arbetsgivare, familj och vänner?
• Vilken typ av kommunikation skapar konflikt?
• Information om hur olika personlighetstyper uttrycker sig.

När du är klar så kommer du att:
• Veta hur du kan stå upp för dig själv utan att ta ansvar för andras reaktioner.
• Kommunicera utifrån medkänsla till dig själv, och lyssna på andra med ett empatisk förhållningssätt.
• Kunna förstå vilken typ av kommunikation som skapar förståelse och kontakt och börja göra förändringar
som ligger i linje med din roll som arbetstagare, arbetsgivare, företagare och framförallt människa.
• Ha ett tydligt mål inför framtiden när det gäller kommunikation och kontakt


Utbildningen riktar sig mot dig som vill förstå dig själv och känner dig redo att göra förändringar i ditt sätt att agera och tala och som känner sig nyfiken på dig själv och andras beteenden.

 

Du får också ta del av filmen ”Kommunikation och kontakt” där du kommer att känna igen övningarna från vår gemensamma workshop. Du får tillgång till filmen i 6 månader och har möjlighet att jobba med djupgående och uppleva din utveckling.

I61A8818.jpg
19
Maj
FÖRELÄSNING
Marie Säleby
Nå målen - Involvera alla i verksamheten på ”redigt”

Enligt flera undersökningar misslyckas 9 av 10 verksamheter med att nå sina affärsmål. Så kan vi inte ha det! Marie Säleby är en sann entreprenör och driver Futureyes med visionen att alla i verksamheten ska vara engagerade i arbetet med att nå målen.

 

Marie har lång erfarenhet av att hjälpa organisationer med smarta
arbetssätt och hur man tar sig till ett önskat läge. Hon brinner för att se att förändringen kommer hela vägen ut i organisationen. Att den blir på ”redigt”.

 

Marie visar och berättar hur du kan arbeta för att nå målen oftare genom att visualisera, involvera och engagera med hjälp en röd tråd och metoden ”En gemensam bild”.

kinnarpsResurs 2tagline.jpg
16
Maj
STUDIEBESÖK
Innovativt företagsbesök på Kinnarps

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Möblerna kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder. Nu arrangerar KAVAI ett studiebesök på Kinnarps i Viared. Vi får en presentation av företaget och en titt in i deras fina showroom.

grundsund.png
13-14
Maj
KAVAI RESA - ENDAST MEDLEMMAR
Vårens KAVAI-resa är spikad och vi åker till den vackra ön Skaftö: Grundsund och Fiskebäckskil. 

Tillsammans utforskar vi delar av Skaftö. Vi bor i mysiga Grundsund som är en av orterna på ön. Förutom att få spendera ett par dagar med mycket skratt och samtal ser vi fram emot promenader i magiska miljöer, guidning, båttur, bad, fikastunder, frukost vid havet och middag på skärgårdskrogen för de som liksom fraktskepparna kräver lite mer. En restaurang bland salt och tångdoften, havet och vågorna.

marsResurs 1tagline.jpg
28
April
FÖRELÄSNING
Sara Nevander
Att nylansera en 120-åring

För fyra år sedan tog Sara Nevander över rollen som VD för Sätila of Sweden och sen två år tillbaka är hon också en utav delägarna.
Sara är utbildad civilekonom och har en lång erfarenhet inom textilbranschen. Efter över 15 år i bolaget hade hon haft flera positioner som både ekonomichef och produktionschef. Uppgiften som VD blev ett naturligt steg och målet var att föra det anrika företaget vidare in i framtiden och sätta Sätila på kartan igen.


Sara kommer att prata om att nylansera en 120-åring och hur en bortglömd klenod återtar sin position på marknaden. Hur får man med sig organisationen och hur skapar man förtroende hos kunder igen?

marsResurs 2tagline.jpg
31
Mars
FÖRELÄSNING
Maria Åhman
Ställ om till en hållbar framtid

Vi vill alla ställa om till en hållbar framtid! Men vad är hållbarhet och hur kan du konkret arbeta med det i ditt företag för att vara relevant i framtiden? Hur prioriterar man bland stora frågor och vad är egentligen Agenda 2030, Världens Agenda?


Maria Åhman är utbildad inom hållbarhetsfrågor och arbetar som rådgivare på Almi Väst. Dagligen stöttar Maria små och medelstora företag i att starta upp och accelerera sitt hållbarhetsarbete. Maria brinner för att göra skillnad, på riktigt.

porcheResurs 1tagline.jpg
23
Mars
FÖRETAGSBESÖK
Driven women

Vi vill bjuda in dig som KAVAI-medlem till ett företagsbesök på
Porsche Center Borås onsdagen den 23/3. Det bjuds på en mingelfrukost följt av rundvandring och presentation av Porsche Centers verksamhet.

EbbaFrölingstartsida.jpg
24
FEB
FÖRELÄSNING
Ebba Fröling
En spännande resa mot framtidens och nästa generations mat

Ebba Fröling arbetar idag som operativ chef på Mycorena, ett food-tech bolag som producerar svenskt mykoprotein – en ingrediens med potential att förändra sättet vi producerar och konsumerar mat.

 

Efter sina studier på Handelshögskolan i Göteborg blev Ebba som 22-åring en del av Mycorenas grundarteam år 2019. Tre år senare leder hon ett team på 40 personer med målet om att bli en global och viktig aktör inom livsmedelsindustrin.

Ebba brinner för fler kvinnor i ledande positioner och hoppas även kunna inspirera fler att våga starta egna bolag. Hon har sen tidigare varit med och drivit Handels Kvinnliga Nätverk och sitter nu med i styrelsen för Nyföretagarcentrum Göteborg.

Tintin.jpg
27
JAN
FÖRELÄSNING
Tintin Jonasson
Positiv psykologi i praktiken

Skulle du kunna leva mer effektivt och må bra på samma gång? Följ med på ”en helt vanlig dag” där positiv psykologi tillämpas i praktiken och få verktyg till att må bättre och samtidigt bli mer effektiv.


Årets första KAVAI-föreläsare heter Tintin Jonasson och driver bolaget Coareco. Hon kommer att beröra ämnen som tacksamhet, förlåtelse, förundran, flow m.m.
 

Tintin har tagit en master inom coaching och positiv psykologi. Hennes drivkraft ligger i att få människor att hitta rätt plats i livet med minsta möjliga ansträngning.

14 
dec

Studiebesök och glöggmingel - Borås INK

DATUM: Tisdagen den 14/12 2021
PLATS: Borås Inks kontor i Textile Fashion Center
TID: 17:00

Katarina B.jpg
25
NOV
FÖRELÄSNING
Katarina Berndtsson Blom
Kliniska studier på uppdrag från läkemedelsföretag

Katarina Berndtsson Blom driver sedan 2007 Ladulaas Kliniska Studier/Ladulaas AB. En klinik, som på uppdrag från i första hand läkemedelsföretag, utför kliniska studier av nya läkemedel.

 

I dagsläget har närmare 100 studier genomförts inom många olika områden. Allt från nagelsvamp till migrän. Kom och lyssna på ett intressant och lärorikt föredrag.


Katarina berättar om hur det kom sig att hon startade företaget men också om sina erfarenheter av att vara en kvinnlig företagare i hennes bransch. Välkomna!

17 
nov

Studiebesök - Anne Karlsson, Jensen Sweden AB

JENSEN-GROUP ett Boråsföretag specialiserat på plaggtransport- och plaggsorteringssystem. 

Vi träffas över en fika kl 15:00 för att få en presentation av företaget. Därefter får vi en rundvandring i lokalerna, en visning av nytt kontor samt produktionen. Besöket avslutas 16:30. Anmäl dig senast den 15/11.

DATUM: Onsdagen den 17/11 2021
PLATS: Jensen Sweden AB, Företagsgatan 68, Borås
TID: 15:00

erika_andersson_1
28
Okt

Förvalta din personliga drivkraft

Erika Andersson är en av delägarna i outdoorbutiken Vildland i Borås. I november 2017 öppnade de och drygt tre år senare blev utnämnda till årets butik i Borås. Erika är i grunden utbildad miljöingenjör och har en lång bakgrund inom IT och projektledning. Efter 15 år valde hon att göra en helomvändning och bli en del av ett bolag baserat på sitt fritidsintresse.
 

Erika kommer prata om hur det är driva butik i en tid när allt fler tvingas stänga ner. Hur slår man sig in i en hårt konkurrensutsatt miljö där e-handeln har tagit över? Vildland är en butik med stort fokus på hållbar handel. De vill sprida kunskap och inspiration för att fler ska upptäcka naturen. Hur förvaltar man sin personliga drivkraft och hur skapar man engagemang?


Välkomna till ett intressant KAVAI-möte!
Anmäl dig till info@kavai.se

bottom of page